skylt1_s

Tillsammans kan vi sluta

Som en del av kampanjen ”Tillsammans kan vi sluta!” håller Frihetsförvaltningen en workshop med samma titel i Jönköping, då förmedlingens nya Slutförvaltning presenterar en praktisk guide till konsten att sluta.
Idag har vi alla en skyldighet att ständigt börja om, accelerera, konsumera och på olika sätt öka tillväxten, liksom hastigheten. Detta beteende håller på att skapa en klimatkollaps, samtidigt som det hindrar samhället från att utvecklas i en en mer önskvärd riktning, mot mer omsorg, empati och eftertänksamhet.

Att lära sig att sluta är därför nödvändigt. Och genom att sluta tillsammans kan vi ta oss bort från kraven på obligatorisk anställning, tvångsmässig aktivitet och tanklös konsumtion.

Workshopen följer en noggrant strukturerad och lekfull form där vi utforskar metoder för att sluta med allt från småskaliga vardagsvanor till institutionaliserade beteendemönster. Workshopen hålls den 3 september, är cirka 90 minuter lång och relaterar till permakulturprincip nummer sex “Skapa inget avfall”. Ingen föranmälan eller förberedelse behövs. Workshopen är en del av projektet ”Jorddyrkare” på Österängens konsthall.

För mer information, besök
> Jordyrkare på Österängens Konsthall